Design Interior - Bucatarie cu Insula

Design Interior - Bucatarie cu Insula

Mergand pe acelasi fir al amenajarii prezente in zona de intrare si living am pastrat o linie de design cu influente clasice, insa adaptata vremurilor actuale printr-un balans de elemente moderniste. Pe langa aspect, optimizarea spatiului este unul din elementele cheie intr-un proiect de design de interior. 

Am decis asadar dispunerea mobilierului pe doua laturi incorporand astfel si electrocasnicele de baza precum frigiderul, cuptorul, plita pentru gatit sau hota. Chiuveta si-a gasit loc in zona ferestrei beneficiind astfel de lumina natural din belsug si oferind posibilitatea supravegherii celui mic in timp ce se joaca pe terasa. 

Panoul mare al ferestrei este fix, fapt ce ne-a permis pozitionarea unei baterii inalte, cu dus extractibil. Bucataria din acest imobil are usa de acces spre living si o iesire catre terasa din spatele casei. Dimensiunile acesteia sunt de 420x400 centimetri, o bucatarie cu spatiu generos si forma patrata.

Design Interior Bucatarie Verde - Geam Rotund

Proiectarea Mobilierului de Bucatarie

Existenta unei ferestre rotunde este foarte eficienta din punct de vedere estetic insa in cazul de fata, pozitionarea acesteia afecteaza dispunerea mobilierului reducand semnificativ zona corpurilor de depozitare suspendate.

Corpurile de la baza mobilierului sunt construite din pal alb si un pal in culori mai vesele Egger Verde Fistic. Fronturile acestora sunt din MDF frezat modelul frame, vopsite NCS S2005-G40Y pentru a le potrivi cu nuanta de verde din pal. Am optat pentru manere cu finisaj din nichel Hafele 108.65.633 iar pentru blaturi am folosit Kerrock Wollastonite 1076.

Am conceput corpuri suspendate inalte pentru a compensa lipsa spatiului de depozitare. Partea superioara a acestor corpuri a ramas deschisa pentru un acces mai facil si pentru a evidentia linia de design scontata.

Design Interior Bucatarie - Casa Navodari

Pozitionarea unei Insule in Bucatarie

Eleganta desavarsita pe care o denota existenta unei insule in centrul bucatariei face ca aceasta sa fie tot mai solicitata. Pentru a putea integra o astfel de piesa de mobilier intr-o bucatarie este nevoie de spatiu, mult spatiu.

Ganditi-va ca pe langa dimensiunile sale, aceasta mai necesita si spatiu de trazit in jurul ei sau loc pentru eventuale scaune (in cazul in care optati pentru o insula cu rol de masa). O astfel de insula am utilizat si noi in bucatarie si am propus o reinterpretare a insulei Tornviken de la Ikea, careia i-am schimbat finisajele pentru a o integra in familia mobilierului de bucatarie construit la comanda.

Cele doua scaune Ingolf completeaza firul amenajarii intr-un mod elegant si functioneaza ca un liant estetic intre mobilierul de insula si cel de bucatarie. 

Design Interior Bucatarie - Casa Navodari

Alegerea Electrocasnicelor din Bucatarie

Atunci cand vorbim despre electrocasnice, frigiderul este elementul central al unei bucatarii. Am optat pentru un frigider generos side by side Samsung RF50K5920S8/EO pe care l-am incadrat intr-un mod placut cu mobilier. 

Plita din sticla alba cu 4 arzatoare pe gaz din care un arzator cu flacara tripa pentru gatirea mancarurilor in WOK Hansa BHGW63111035 permite organizarea unor seri cu tematici asiatice impreuna cu prietenii.

Cuptorul incorporabil Hansa Fine Design BOEW68481 cu o capacitate generoasa de 65 de litri, sistem de usa rece cu 3 geamuri si retete imprimate direct pe interiorul usii va aduce confortul activitatii de gatit la indemana.

Eficienta unei hote pe care o putem achizitiona la un pret mic este de cele mai multe ori indoielnica. Foarte multe persoane detin hote ce pot fi considerate eficiente doar pentru fumul unei tigari sau pentru functia de iluminare a zonei de gatit. Folosind hota Tornado STORM 700 puteti beneficia de performantele unei hote scumpe la un pret accesibil. Aceasta are un incredibil debit maxim de aer absorbit de 700 metri cubi pe ora.

Design Interior Bucatarie - Casa Navodari

Finisaje, Decoratiuni si Lumini in Bucatarie

Crearea unei atmosfere calduroase si diafane e fost posibila utilizant culori estompate si neutre. Am optat pentru un lavabil alb-crem White Lace, culoare asociata cu ceramica hexagonala Italgraniti Esagona Mix prezenta intre corpurile suspendate si blatul de lucru al mobilierului.

Pentru zona inferioara a peretilor am „stropit” cu tapetul Grandeco Exposure construid zone inspirate din motivele cromatice oferite de verdele fistic al mobilierului. Braul separator dintre lavabil si tapet este conceput folosind profilul decorativ NMC Wallstyl WD4.

Crearea unor spatii suplimentare de depozitare care sa contribuie in mod egal si la aspectul estetic a fost posibila prin suspendarea a doua polite Illia Yellow din otel vopsit in camp electrostatic si pal din magazinul Vivre.

Lumina generala a bucatariei este oferita de cele 8 spoturi cilindrice Soul ACB iar pentru zona de deasupra insulei am utilizat o eleganta lustra aurie cu forme hexagonale ce imita fagurii Avonni AV-1522.

Accesari: 3531
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG