Amenajarea Livingului - Echilibrul Dintre Clasic si Modern

Amenajarea Livingului - Echilibrul Dintre Clasic si Modern

Inima unei locuinte poate fi reprezentata prin camera de zi. Aici intreaga familie se aduna pentru a petrece cele mai dragi clipe de bucurie. Este locul in care ne strangem zilnic pentru socializare, relaxare si distractie. Datorita unor aspecte precum forma si dimensiunile camerei, amenajarea unei astfel de incaperi ne solicita o atentie sporita. Stilul designului interior folosit in restul casei si personalitatea celor care o folosesc sunt deasemenea importante.

In livingul pe care il vom detalia am folosit un stil mixt in care am imbinat liniile curbe folosite in amenajarile clasice cu cele drepte, existente preponderent in stilurile cu accente minimaliste, moderne. Prin accesorizarea minimala si lipsa ornamentelor opulente am obtinut un spatiu care se bucura de imaginea unei zone aerisite dar in acelasi timp sofisticate.

Mobilierul, Luminile si Decorul din Zona de Intrare

Casa familiei N. situata la malul marii, in orasul Navodari, dispune pe zona parterului de un garaj, o baie, o bucatarie, terasa dar si subiectul articolului nostru, livingul, casa scarii si holul de la intrare.

Randare 3D Design Hol Intrare - Casa Scarii

Inca de la primii pasi in interiorul locuintei, mixul stilurilor poate fi identificat. Combinatia de elemente clasice ale mobilierului construit la comanda (pal alb, fronturi MDF frezate cartier, lezene greek, picioare FB-17) si oglinda decorativa Esferas 1 Oro cu cele modene precum Consola Heidy sau oglinda rotunda Hubsch Frio dezvaluie intentia obtinerii unei atmosfere echilibrate.

somproduct.ro

Randare 3D Design Hol Intrare - Mobilier Cuier

Construirea unei zone decorative din elemente naturale precum lemnul si lichenii stabilizati vine ca un plus in diversificarea cromatica a zonei. Cu ajutorul acestui panou am reusit sa rupem tendinta predominanta a culorilor calde si am introdus in peisaj lumina si racoarea pe care ni le ofera verdele naturii.

Randare 3D Design Hol Intrare - Casa Scarii

De-a lungul anilor rolul corpurilor de iluminat s-a transformat. Din simple elemente de necesitate acestea au devenit adevarate piese de rezistenta privind designul de interior al unei locuinte.

Am decis sa fim consecventi in utilizarea materialelor si am ales corpuri de iluminat cu finisaje metalice, aurii, plafonierele Stalactite 9054 Nowodvorski si elegantul pendul Redo Pound 01-1074 din zona consolei completandu-se intr-un mod placut cu masuta din living si picioarele scaunelor.

Randare 3D Design Hol Intrare - Consola - Oglinda Rotunda

Obtinerea unui aer diafan, cald si imbietor este dependent de modul in care suprafetele predominante din incapere sunt tratate. Noi am ales pentru peretii holului de la intrare o nuanta calda de la Tambour Paints - Harvest Oat 0401P, culoare ce face tranzitia spre gri-ul livingului prin ceramica Flax Muretto din colectia Sands Experience a italienilor de la Italgraniti.

Randare 3D Design Hol Intrare - Casa Scarii

Usile albe ce duc spre baie si garaj sunt produse ale celor de la Porta Doors, Model Vector V. Zona de sub podestul scarilor de acces spre mansarda a necesitat construirea unei usite ceva mai speciala tip mobilier din MDF frezat. Aceasta a fost conceputa pentru a inchide zona atat din punct de vedere estetic cat si pentru a crea un mic spatiu in care este pozitionat distribuitorul incalzirii in pardoseala si alte maruntisuri.

Randare 3D Design Hol Intrare - Casa Scarii

Finisarea Scarilor Interioare

Urcand pe scari spre zona de mansarda am mentinut aceeasi ambianta calda folosind lemn atat in placarea treptelor cat si in balustrada mainii curente. Am decis sa extindem vizual prima treapta astfel incat sa obtinem o zona eleganta tip polita inchisa unde pot fi depozitate flori sau alte elemente decorative.

In ochiul scarii (acel spatiu dintre cele doua segmente de scara) am extins si legat treptele inferioare de cele superioare cu ajutorul unor bare subtiri cromate. Acestea au ca rol principal delimitarea vizuala a zonei de treapta si obtinerea unui aspect estetic deosebit.

Randare 3D Design Living - Mobilier Clasic

Pozitionarea Mobilierului si a Decoratiunilor in Living

Mare parte dintre noi, indiferent de spatiul disponibil intr-un living suntem tentati sa pozitionam mobilierul in functie de un singur lucru, televizorul. Desi transformarea livingului intr-o camera de cinema poate fi cu adevarat tentanta, urmarirea acestui scop nu duce neaparat si la obtinerea unui aspect estetic sau practic satisfacator.

Randare 3D Design Living - Dining - Draperii Albastre

Integrarea zonei de dining in living si mentinerea stilului mixt pe care l-am abordat inca de la inceput au dus la pozitionarea unei mese extensibile din lemn de fag Mozart impreuna 6 scaune elegante EM Bloomingville in apropierea ferestrelor. Am obtinut astfel un spatiu de luat masa luminat din abundenta pe parcursul zilei iar ca lumini artificiale ne-am folosit in laterale de cele doua pendule Ampolla 2 SP1 si piesa centrala Redo Pound 01-1075.

Randare 3D Design Living - Mobilier Clasic

Constructia mobilierului din living a fost realizata respectand aceleasi specificatii precum cea din holul de la intrare. Realizata integral alba, mobila se pozitioneaza intr-un contrast timid cu gri-ul peretilor iar volumul decorativ imbracat in fototapetul Opulence Pink Marble de la RebelWalls inchide intr-un mod armonios cel mai lung perete al livingului.

Randare 3D Design Living - Dining - Coltar Albastru - Tencuiala Roz

Scopul camerei de zi este acela de ne strange impreuna cu familia si prietenii pentru sesiuni de socializare, relaxare si distractii. Cum poti obtine un loc primitor de relaxare daca nu prin folosirea unei canapele confortabile? Pentru a intari echilibrul amenajarii propuse am utilizat culori calde, alternate cu nuante reci, aici se incadreaza si coltarul Invicta Cozy Blue. 

Asocierea cromatica a texturii coltarului cu draperiile Lussuria de la Mendola Fabrics si scaunele din zona de dining vine in contrast cu nuantele calde pe care le primim din peretele cu tencuiala decorativa roz si tapetul RebelWalls Opulence Pink Marble. Tabloul Pink Lips din portofoliul celor de la Framed vine in completarea necesitatii unui accesoriu care sa fie in aceeasi tonalitate dar totusi sa creeze un contrast subtil.

Pardoseala intregului spatiu este formata din placi ceramice Alnus Plumbeo si White Experience Statuario pentru insertiile din zona de dining. Covorul Ruby din magazinul celor de la Vivre.ro ofera o tranzitie cromatica intre pardoseala si coltar, creand in acelasi timp un contrast necesar si placut.

Designul masutei de cafea Suus Black Woood pare desprins din tapetul floral si se asorteaza cu finisajul metalic al corpului de iluminat Maracas PL6 prezent deasupra acesteia. Lampadarul BPS Koncept utilizat in fata peretelui decorativ functioneaza ca un element opozant al caldurii si ne subliniaza principalul cuvant ce defineste aceasta amenajare, echilibrul.

Accesari: 4169
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG