Cum sa Amenajam Camera Unui Adolescent

Cum sa Amenajam Camera Unui Adolescent

Ideea conform careia incaperea preferata a tinerilor adera catre un stil anume poate fi gresita. Dezordinea in combinatie cu energia si creativitatea de care dau dovada adolescentii conduc spre fluctuatii in privinta aspectului camerei, aceasta schimbandu-si infatisarea foarte frecvent.

Decoratiunile se vor aduna tot mai multe iar camera se va tranforma intr-un tip de barlog care, nici pe departe nu se aseamana cu minimalismul sau clasicismul pe care l-am putea gasi intr-o sufragerie. Stilul acesta de combinatii indraznete si dezorganizate este predominant in randul tinerilor. Nici un adolescent nu isi doreste spatii ordonate sau reguli de respectat. Camera lui va darama barierele impuse de regulile de design si va actiona ca o entitate al carei unic scop este sa-l reprezinte in totalitate.

Dupa o discutie cu micul beneficiar in care ne-am interesat printre altele si de pasiunile sale am colaborat si am reusit sa intregim amenajarea pe care urmeaza sa o detaliem. Adolescentul nostru este un elev care, pe langa spatiul de odihna si relaxare are nevoie si de un loc dedicat studiului insa nu putem omite nici eterna preocupare a tuturor, spatiul de depozitare. Asadar camera adolescentului nostru a fost gandita si compartimentata pentru trei zone disctincte.

Design Dormitor Adolescent

Amenajarea Zonei de Odihna si Relaxare intr-o Camera de Tineret

Spre deosebire de alte dormitoare, dormitorul adolescentului are in general o suprafata mai mica insa acest aspect este compensat de faptul ca avem nevoie de un pat pentru o singura persoana. Camera noastra are o suprafata de 10 metri patrati, suprafata in care trebuie sa integram cele trei zone pe care le-am structurat mai sus.

Din motive de ergonomie am ales patul pentru copii cu sertar HM Leonie confectionat din MDF alb fapt ce ne permite sa ne jucam cu orice culori in restul amenajarii. Un alt aspect avantajos al acestui pat este dimensiunea redusa de doar 209x96 centimetri, fapt care ne ajuta la economisirea spatiului pentru integrarea celorlalte obiecte necesare din amenajare. 

Am adaugat langa acesta o masuta Nancer, masuta care ne completeaza la capitolul utilitate prin functia sa de depozitare si care iese in evidenta datorita finisajelor din metal de culoare neagra. In fata patului avem amplasata o comoda cu 6 sertare Bellamy Lotta care pe langa functia de depozitare pe care o indeplineste, sustine si zona de gaming & entertainment integrand un televizor si una dintre pasiunile adolescentului nostru, consola Xbox.

covor rotund world xbox 360 birou adolescent laptop scaun birou aplica slamp crocco plafoniera slamp bios pat adolescent dressing tineret camera tineret lababil tambour paints draperii far marinar cutii suspendate colorate gresie tip parchet del conca

Cum Configuram Zona de Studiu si Garderoba din Camera Adolescentului

Beneficiile luminii naturale sunt nenumarate iar cand discutam despre iluminatul zonei de citit, scris sau desenat, acest tip de iluminat este cel mai bun. Tinand cont de acest aspect am decis sa pozitionam biroul in vecinatatea geamului astfel incat lumina sa cada din lateral pe el. Zona de studiu este compusa dintr-un mobilier de birou, scaun si foarte necesarul spatiu de biblioteca si rafturi pentru carti, caiete sau alte accesorii.

Pentru ca zona de studiu nu este neaparat cea mai populara parte a camerei adolescentului, am optat pentru o amenajare cat mai simpla, comoda si nu in ultimul rand dinamica. Biroul Lotta Bellamy, si  scaunul de birou Pure Gri, simplu si comod, cu sezut imbracat in piele ecologica ne-au ajutat sa cream o zona confortabila care sa inspire si sa sustina procesul de studiu.

Dinamismul l-am extras din cuburile mici suspendate carora le-am atribuit, pe langa rolul decorativ datorat multiplelor culori si sarcina de economisire a spatiului prin depozitarea rechizitelor in ele. Pentru un plus decorativ dar si functional, le-am accesorizat cu banda LED.

Pentru ca spatiul incaperii nu permite integrarea unor corpuri de mobilier separate pentru rolurile de biblioteca si depozitare a hainelor, am optat sa facem un corp care sa deserveasca ambelor obiective. Am conceput un dressing cu o singura usa care va glisa intre zona de depozitare a hainelor si cea cu rol de biblioteca, depozitare de rechizite sau obiecte decorative. Finisajul acestui dulap a fost ales astfel incat sa se integreze in amenajare impreuna cu celelalte corpuri de mobilier.

Design Dormitor Adolescent

Decorarea, Iluminarea si Accesorizarea in Camera Adolescentului 

O camera de tineret senina, vesela si cu personalitate va aduce energie pozitiva si pentru restul casei. Joaca elementelor de decor si a culorilor nu trebuie sa fie tratata cu strictetea necesara altor camere. Noi am finisat peretii folosindu-ne de lavabilul Smoke Screen 1256T iar pentru peretele de accent am utilizat Perky Tint 0528P, culoare ce genereaza personalitate si rupe culorile neutre ce o inconjoara.

Pe peretele zonei de studiu am urcat „cu capul in nori” intreaga amenajare cu fototapetul Rebel Walls RWB-R14512 unde norii din vata de un albastru pudrat vin ca o senzatie de aer liber, natura si relaxare. Detaliile spectaculoase vin din modul in care am decis sa iluminam aceasta camera. 

Lumina centrala ne-o ofera cele doua plafoniere Slamp Bios, o plafoniera cu forme de lumina celulare si doua straturi de difuzare a luminii. Deasupra patului vegheaza doua semiluni, aplicele Slamp Crocco care ne pun in valoare tabloul din canvas care ne duce cu gandul catre mare si libertate. Aceeasi tematica se regaseste si in draperiile Artistic Lighthouse, accentele marinaresti fiind nelipsite.

Pentru a intregi nuantele marinaresti, de navigatie si explorare am optat pentru un covor rotund din bumbac, pictat manual The World, covor ce ghideaza amenajarea noastra catre un real succes.

In materie de termoficare, camera beneficiaza de incalzire in pardoseala. Ceramica este o buna alternativa pentru un astfel de sistem datorita transferului termic rapid. Noi am folosit gresia fabricata in Italia, producator Del Conca, colectia Vignoni, modelul Taupe. 

Pentru a inchide aceasta amenajare cu spirit marin si adolenscentin ne vom folosi de usa Model P din colecta Porta Decor finisaj alb la fel ca spuma valurilor marii.

Accesari: 3214
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG