Idei si Sugestii Pentru Amenajarea Camerei Bebelusului

Idei si Sugestii Pentru Amenajarea Camerei Bebelusului

Cea mai emotionanta si implinitoare, dar si cea mai dificila si plina de provocari etapa din viata unui om este cu siguranta aceea de a fi parinte. Dupa emotia ce te cuprinde inevitabil atunci cand vezi cele doua liniute pe un test urmeaza o multitudine de griji si intrebari… Oare o sa ma descurc? Cum o sa fie el/ea? O sa semene cu mine?

Cum il voi educa, cum il voi sprijini, ce alegeri va face in viata? Dar sa ne gandim si la cele mai imediate, cum ar fi hrana, hainutele si bineinteles, unde va dormi? Camera bebelusului va deveni spatiul sau personal din casa, refugiul si locul sau preferat atunci cand va mai creste, deci este normal sa acordam mult timp decorarii acestui spatiu.

Patut Crib Tablouri Colorate Pernuta Bufnita

Datorita faptului ca bebelusul va folosi aceasta camera mare parte din viata, este bine sa ne gandim la o decorare pe etape, prima pentru perioada de bebeluseala, apoi pentru perioada in care va merge la gradinita, apoi scoala si cea mai mare provocare, adolescenta. Pentru ca trecerea prin aceste etape sa fie cat mai lina si fara prea mult efort, va recomandam decorarea peretilor intr-o culoare neutra, eventual puteti decora un perete din camera cu un tapet potrivit etapei respective.

Cat este mic, bebelusul petrece mult timp in patut si privirea lui cuprinde o zona destul de restransa, deci puteti decora peretele din apropierea patutului fie cu un tapet fie cu un sticker colorat. Daca doriti ceva inedit, puteti chiar decora tavanul incaperii cu imprimeuri si culori, bebelusul va fi fascinat.

Camera Baiat - Sticker Decorativ Copac

Lumina are un rol foarte important in orice incapere, iar pentru bebelus vom avea o camera ce beneficiaza de multa lumina naturala, cu geamuri mari pentru aerisit. Perdelele transparente intr-o culoare deschisa sunt cea mai buna alegere, urmand ca draperiile sa fie in culori mai puternice, personalizate cu animale sau desene simpatice. Puteti alege niste perdele si draperii scurte, pentru ca bebelusul sa nu traga de ele atunci cand va incepe explorarea camerei. 

Lumina artificiala insa, trebuie asezata strategic. Este de preferat ca pe langa corpul principal de iluminat de pe tavan sa adaugati o lampa, lampadar, poate chiar cu lumina reglabila. De ce? Bebelusul sta intins pe spate si privirea lui este de cele mai multe ori atintita catre tavan.

Cu siguranta nu este placut sa il surprinda o lumina puternica de fiecare data cand aprindeti becul. Folositi pentru trezirile nocturne o lampa de veghe, sau o lampa cu o lumina foarte slaba. Astfel nu veti intrerupe somnul bebelusului la fiecare schimbare de scutec, dar il veti obisnui si cu ritmul circadian, de care el nu este constient in primele luni.

Camera Fetita - Tapet Roz

Covorul este necesar in camera bebelusului, el va da un plus de caldura camerei, va impiedica alunecarea atunci cand bebe va invata sa mearga, dar este si un spatiu de joaca si poate avea un rol ludic in functie de modelul ales.

Atat pentru baietei cat si pentru fetite va recomandam modelul cu strazi, ii va tine ocupati ore in sir atunci cand vor mai creste. Orientati-va catre un covor cu fir scurt pentru ca este usor de aspirat si curatat.

Camera Fetita - Animale de Plus

Un obiect de mobilier foarte important din camera bebelusului este patutul. Una din variantele eficiente este achizitionarea unui patut ce se poate transforma odata cu trecerea timpului. El va fi la inceput crib, apoi dimensiunea sa poate fi marita pentru toddler, apoi pana la 7-8 ani in functie de modelul patului.

Dupa care puteti achizitiona un pat de o persoana, sau chiar dublu, in functie si de preferinte si spatiul detinut. Multi parinti practica co-sleepingul in primele luni sau chiar primii ani ai copilului. In cazul in care aceasta este alegerea preferata de dvs. va puteti orienta catre un crib atasabil patului dvs sau catre un patut din lemn cu laterale detasabile.

Camera Baietel - Tapet Albastru - Covor Stelute

Alaptarea bebelusului este recomandata in primii 2 ani de viata, si pentru o reusita in aceasta aventura va recomandam un scaun balansoar pentru alaptare. O alta optiune ce v-ar putea ajuta ar fi plasarea unui pat single (ce mai tarziu va deveni patul copilului) sau a unei canapele in dormitorul bebelusului, pentru noptile in care bebelusul are nevoie de toata atentia dumneavoastra.

In privinta mobilierului, trebuie sa luati in considerare spatiul pe care acesta il ocupa in prezent dar si in viitor cand veti mai adauga si alte piese. Pentru perioada de inceput, probabil o comoda va fi suficienta, iar in timp puteti adauga si un sifonier sau dulap. Comoda poate indeplini un dublu rol, va depozita hainute dar poate fi si masuta de infasat daca ii puneti deasupra o salteluta pentru infasat.

Camera Copil in Culori Calde

O alternativa pentru masuta de infasat, ce va include si cadita pentru baie, este data de masutele compuse. Acestea au salteluta de infasat in partea superioara, apoi o cadita de baie sub salteluta. Aceste corpuri va vor tine la indemana toate produsele cosmetice si scutecele de care aveti nevoie in mod frecvent, beneficiind de diverse spatii pentru depozitare incorporate.

Pentru ca am ajuns la cuvantul “scutece”, dorim sa va facem o recomandare ce va va salva de multe drumuri la ghena in primele luni de viata ale bebelusului: cosul pentru scutece. Il puteti plasa in camera bebelusului langa masuta de infasat si veti stoca acolo scutecele murdare. Aceste cosuri videaza scutecele, sunt antibacteriene si opresc mirosurile.

Camera Roz Pentru Doua Fetite

Cu siguranta ca fiecare parinte va personaliza camera cu decoratiunile dorite in functie de preferintele personale si de imaginatie, acestea au fost doar recomandarile noastre pentru piesele necesare intr-o camera de bebelus. Speram ca sugestiile noastre sa va fie de ajutor in urmatoarea aventura. Mult succes!

Accesari: 2304
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG