Cele mai Frecvente Intrebari in Amenajare unei Bai

Cele mai Frecvente Intrebari in Amenajare unei Bai

Achizitionarea unui apartament sau a unei care a fost locuit(a) anterior vine de cele mai multe ori la pachet cu dorinta sau necesitatea unor investitii imediate. Probabil din motive de igiena si nu numai, primul spatiu care se califica cel mai frecvent pentru o asemenea schimbare este baia.

Sfaturile noastre pentru reconditionarea baii sunt:

  • Utilizati placari ceramice in culori cat mai neutre pentru a va asigura investitia pe termen lung
  • Acum aveti oportunitatea pozitionarii surselor de iluminat oriunde simtiti necesitatea
  • Nu renuntati la cada decat daca aveti posibilitatea montarii acestia intr-o alta baie
  • In lipsa ferestrei, asigurati o gura de aerisire cu ventilator pentru evitarea umiditatii excesive
  • Asigurati-va guri de vizitare pentru instalatiile sanitare pentru a putea interveni la nevoie
  • Tineti cont de dimensiunile placilor ceramice atunci cand construiti scafe

Design caie cu gresie si faianta gri

Cele mai frecvente intrebari in amenajarea unei bai sunt:

  • Care este inaltimea la care se monteaza un lavoar suspendat in baie?
  • In ce dimensiuni se poate incadra un bazin de wc incastrat si cum ar trebui sa construiesc scafa din rigips?
  • La ce inaltime se monteaza un wc suspendat?
  • Cum pozitionez pe perete bateria pentru cada?

Lavoar dublu alb suspendat

Montajul unui lavoar suspendat se face astfel incat inaltimea finala (partea de sus a lavoarului) sa fie la 85 de centimetri fata de podeaua finita. In functie de marca si modelul rezervorului incastrat sunt necesare niste cote minime in care acesta poate fi incadrat. Inaltimea poate fi diferita de la un model la altul insa in general aceasta este reglabila intre 110 centimetri si 120.

Adancimea rezervoarelor se incadreaza in general intre 13 si 20 de centimetri iar latimea are o marja intre 49 si 55 centimetri (plus zona rezervata furtunului de alimentare cu apa). Bazandu-va pe informatiile furnizate de producatorul bazinului pe care il aveti puteti sti ce dimensiuni va sunt necesare pentru construirea scafei care il va acoperi.

Design baie marmura verde si lemn

Un alt aspect de luat in calcul inainte de a construi aceasta scafa este dimensiunea placilor ceramice care vor acoperi aceasta zona. Daca aveti un rezervor de wc care necesita un minim de incadrare de 115 centimetri pe inaltime si 50 de centimetri in latime iar placile de faianta au dimensiunile de 25x50 centimetri.

In acest caz ati putea construi o scafa din rigips cu inaltimea de 118 (scafa ce va ajunge dupa placarile ceramice la 120 centimetri, adica: 25 centimetri x 5 placi=125 centimetri din care scadem un straif de 5 centimetri pentru ultimul rand din zona de pardoseala).

pozitionare bazin wc incastrat in scafa

Normele ergonomice ne spun faptul ca inaltimea potrivita pentru a monta un wc este situata intre 38 si 45 de centimetri fata de podeaua finita.

Pozitionarea unei baterii pentru cada se obtine prin impartirea la 2 a latimii cazii (exemplu: cada cu latimea de 70 centimetri – 70/2=35 centimetri rezultat ce ne ofera axul unde vom pozitiona cada) iar inaltimea acesteia este in general de aproximativ 70 centimetri.

Accesari: 2514
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG