Livingul in Stil Eclectic - Dezordinea Organizata

Livingul in Stil Eclectic - Dezordinea Organizata

Denumirea de „living” este imprumutata din limba engleza si se traduce prin „a trai”. Livingul isi extrage semnificatia din nevoia de socializare, nevoie ce se implinea in vremurile preistorice noaptea, in jurul focului alaturi de cei apropiati. Livingul este acel spatiu privilegiat in care texturile, lumina si culoarea sunt subordonate astfel incat sa devina oaza de bucurie a locuintei.

Acest spatiu esential al oricarui camin, integreaza de regula si zona de dining iar amenajarea sa trebuie sa fie o reflexie a gusturilor si personalitatii beneficiarului. Printre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le indeplineasca amenajarea unui living putem mentiona; necesitatea zonei de relaxare, loc pentru socializat cu familia si prietenii, spatiu de servit masa, zona de media unde putem urmari un film bun la televizor sau un colt pentru lectura dupa o zi agitata. Luand in calcul toate aceste detalii amenajarea unei camere de zi care sa le integreze devine un proces clar.

Pentru a crea un living plin de culoare, cu piese de mobilier diferite, dar care se completeaza excelent, ne-am lasat indrumati de stilul eclectic, stil care imbina nebunia de culori si duce toata amenajarea intr-un fel de dezordine organizata.

Unora stilul eclectic le poate oferi senzatia de aglomeratie sau haos, insa daca acesta este estompat prin asocieri potrivite poate oferi camerei de zi o energie aparte devenind stilul potrivit pentru persoanele moderne.

coltar galben living ceas decorativ metalic pendule zambelis covor patratele negru tapet romburi living masute cafea albe floare decorativa living masa dining cu 6 scaune ikea lampadar rabalux auriu lustra pe cablu sven

Delimitarea Spatiului Intre Zona de Dining si Zona de Relaxare

In proiectul nostru, repartizarea spatiului a fost structurata de la inceput in doua zone principale; zona de relaxare si zona de dining. Pentru stabilirea localizarii fiecarei zone in spatiul oferit am utilizat ca principal factor lumina naturala. 

Daca v-ati dori sa urmariti ceva la televizor pe parcursul zilei, lumina naturala nu poate fi cel mai bun aliat, in schimb daca doriti sa luati masa sau sa serviti un pahar de suc racoros alaturi de un prieten aceasta va poate adauga un plus la confort. Am decis asadar sa ne folosim de lumina naturala pentru zona de dining, zona din care se poate ajunge rapid si pe terasa in cazul in care se doreste o gura de aer proaspat sau de ce nu, un fum de tigara. 

Una din piesele de baza utilizate in conceptul de design referitor la zona de zi si legatura acestia cu holul de la intrare este tapetul Designer Empire Ivory. Am utilizat acest tapet pentru peretele predominant din living dar si pentru baza peretelui din holul de la intrare datorita aspectului sau elegant care se aseamana unei placari ceramice cu insertii aurii.

coltar galben living ceas decorativ metalic pendule zambelis covor patratele negru tapet romburi living masute cafea albe floare decorativa living masa dining cu 6 scaune ikea lampadar rabalux auriu lustra pe cablu sven cuier hol cu bancuta dulap hol cu usi glisante spoturi incastrate spoturi aplicate pantofar hol

Elementele Cheie ale Zonei de Relaxare Intr-un Living

Una din piesele fundamentale in amenajarea zonei de relaxare este reprezentata de canapea. Datorita nuantei intense de galben si a modelului sau cu tendinte subtile de clasic am ales sa folosim coltarul extensibil Skandia Yellow

Necesitatea unor volume care sa ne aduca senzatia de adancime dar si umbre spectaculose ne-a directionat catre proiectarea de mobilier la comanda in zona de televizor. Folosirea unui finisaj din lemn natur a venit in cautarea contrastului cerut de catre PAL-ul de culoare alba. 

Asocierea placuta de culori alb-lemn natur este un detaliu care sporeste farmecul acestui proiect de mobilier la comanda si unul dintre motivele pentru care am ales setul celor doua masute de cafea Gl Malto. Aceste masute ne aduc un aspect prietenos prin forma blaturilor dar si prin ansamblul cromatic.

Pentru peretii finisati cu vopsea lavabila am folosit Morning Haze de la producatorul Tambour Paints, nuanta ce energizeaza intregul concept de amenajare. Aceeasi nevoie de volum dar si de efectul dat de conurile de lumina al spoturilor incastrate ne-a impus decizia de a construi o scafa desupra zonei de TV.

Indrazneala nebuneasca este definita prin utilizarea tapetului Designer Empire Onyx pe peretele de accent. Acesta loveste direct in contrastul spatiului avand ca punct comun covorul Hamla negru care prin formele-i geometrice ne confirma stilul eclectic pe care l-am urmarit.

coltar galben living ceas decorativ metalic pendule zambelis covor patratele negru tapet romburi living masute cafea albe floare decorativa living masa dining cu 6 scaune ikea lampadar rabalux auriu lustra pe cablu sven

Utilizarea Luminii in Amenajarea Camerei de Zi

Confortul, caldura si senzatia de familiaritate sunt sentimente pe care oricine le cauta cand vine vorba despre o incapere din locuinta proprie. Lumina si corpurile de iluminat pot adauga foarte mult la acest capitol daca sunt alese si pozitionate corect in spatiu. 

In amenajarea livingului nostru ne-am folosit de corpuri de iluminat, atat decorative pentru un plus la starea de spririt, cat si functionale pentru situatiile in care este necesara o lumina intensa pe care sa te poti baza. In categoria decorativa am incadrat lampadarul Rabalux Nataniel dar si cele doua pendule ale producatorului Zambelis 1516 respectiv 1517, iar in categoria functionale putem adauga spoturile din scafa decorativa si Lustra pe cablu Sven

coltar galben living ceas decorativ metalic pendule zambelis covor patratele negru tapet romburi living masute cafea albe floare decorativa living masa dining cu 6 scaune ikea lampadar rabalux auriu lustra pe cablu sven

Amenajarea Functionala a Zonei de Dining Intr-un Living

Linvingul modern al zilelor noastre este multifunctional, de cele mai multe ori acesta integrand si zona de dining avantajand astfel activitatea de socializare prin mesele in familie sau alaturi de prieteni. Faptul ca zona de dining face parte din camera de zi, nu inseamna ca acestea nu trebuie separate printr-o forma sau alta. 

Noi am creat un separator decorativ din fasii de PAL de culoare neagra peste care am aplicat o zona de oglinda pentru favorizarea distribuirii de lumina. Pentru ca un asemenea separator are nevoie de o baza solida am conceput doua volume sub forma unor cutii care ajuta la stabilitatea sa, aduc un plus estetic dar sunt si utilizabile ca zone pentru depozitare a obiectelor decorative.

O zona de dining nu poate exista fara masa si scaune iar pentru a reusi sa organizezi o cina memorabila, este nevoie de multi participanti. Bazandu-ne pe aceste principii am ales o masa generoasa Skogsta Norraryd cu 6 scaune de la Ikea.

Elementele de decor pozitionate pe pereti aduc intotdeauna completarea de care este nevoie. In zona de dining ne-am folosit de setul de tabouri din doua piese cu rama neagra Ribs and Deer de la Bonami iar ceasul metalic Girdap din zona coltarului aduce un aer sobru ce pune la punct fantezia cromatica existenta. Draperiile Beechwood Charcoal cu accent feeric permit luminii naturale sa patrunda in incapere fix atat cat sa creeze un confort vizual.

Accesari: 2047
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG