Este mai ieftin să cumperi sau să construiești o casă?

Este mai ieftin să cumperi sau să construiești o casă?

Să începi construcția casei de la fundație sau să cumperi o casă deja finalizată? Decizia de a cumpăra sau construi o casă nu este în nici un caz una ușoară.

Când vine vorba de a decide între construirea unei case și cumpărarea uneia, costul este mereu un factor major de luat in considerare. În timp ce răspunsul la întrebarea "Cum este mai ieftin, să construiesc sau să cumpăr o casă?" va depinde de o varietate de factori. Există însă câteva puncte generale de luat în considerare care vă pot ajuta să luați o decizie.

teren pentru casa

1. Ia in calcul costurile cu terenul

Un aspect important de luat în considerare este costul terenului. Dacă construiți o casă, va trebui să achiziționați spațiul pe care să construiți. În funcție de locație sau zonă, oraș sau sat, centru sau mai la periferie, costul terenului poate fi semnificativ și este ceva ce va trebuie să luați în considerare în costul și procesul general de construire al unei case.

Dacă alegeți să cumpărați o casă, costul terenului este de obicei inclus în prețul casei. Atenție însă, există și case construite pe terenuri oferite de autoritățile locale sub formă de concesiune.

casca constructii asezata pe caramizi

2. Nu uita de manoperă și materiale

Un alt factor de luat în considerare este costul materialelor și al forței de muncă. Construirea unei case de la zero implică de obicei achiziționarea tuturor materialelor și angajarea unui diriginte de șantier pentru a supraveghea procesul de construcție de către echipa pe care v-o alegeți.

Aceste costuri pot crește rapid, mai ales că veți utiliza cu siguranță materiale de calitate. Atenție la acest aspect, deseori tindem să exagerăm atunci când alegem materialele. Deși vrem să construim o casă pentru o viață, nu mai există materiale atât de slabe calitativ încât să-ti fie teamă că se vor deteriora într-un timp atât de scurt.

Pe de altă parte, atunci când cumpărați o casă, aceste costuri sunt de obicei incluse în preț iar dezvoltatorii imobiliar au experiența, relațiile și discount-uri suplimentare din partea furnizorilor atunci când construiesc.

breloc casuta

3. Cât costă timpul tău?

Per total, ar trebui să luați în considerare de asemenea timpul și efortul pe care îl veți consuma în construirea unei case față de cumpărarea uneia. Construirea unei case poate fi un proces de lungă durată, complex și care necesită o investiție semnificativă de timp și energie.

Dacă sunteți o persoană ocupată și nu aveți foarte mult timp la dipoziție sau doriți să vă mutați cât mai repede într-o casă nouă, cumpărarea acesteia poate fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

În concluzie, dacă este mai ieftin să construiți sau să cumpărați o casă va depinde de o varietate de factori, inclusiv costul terenului, costul materialelor și al forței de muncă, plus timpul și efortul dumneavoastră de implicare.

Accesari: 1105
WhatsApp Messenger SVG
Facebook Messenger SVG